DAH IKHTIAR MACAM-MACAM CARA NAK KURUSKAN BADAN & BUNCIT TAPI GAGAL.

SAYA KONGSIKAN PENGALAMAN BERJAYA SUSUTKAN LEMAK DIBADAN

Kisahnya macam ni..

Saya Azie..

Dulu anak 3 mantain je badan…10 tahun tak beranak sekali dapat no 4 badan macam kena pam. Saya makin sukar nak turunkan berat badan dan masalah buncit. Masalah saya lemak di bahagian perut,lengan juga peha yang buatkan berat saya susah turun.

Ni lah contoh masalah lemak-lemak pada badan akak.

Sampaikan mertua tegur saya mengandung ke?.. Malu lah saya nak jawab tapi jawapkan juga tak de lah mak. “Itulah mak dah cakap sibuk kerja badan kembang pun tak sempat nak jaga”, Sakit juga lah kena. Walau pedih saya faham niat mak, nak saya sihat.

Saya cuba bersenam tapi tak berjaya.

Saya cuba macam-macam diet seperti, keto diet,diet atkin,diet if(intermittent fasting)dan ambil produk kurus dari dalam dan luar negara pun tak berhasil

Saya kecewa sebab dah cuba macam-macam,tapi masih tak berjaya kurus dan kempis perut. Suami pula tegur pasal badan saya lagi lah tekanan.

Stress mikir nak kurus macam mane lagi tengok baju-baju tergantung kat almari banyak dah tak muat..

Dipendekan cerita.. Saya terbaca 1 artikel kajian dalam internet semasa mencari petua kuruskan badan. Kajian ni menerangkan pasal 1 spesis buah yang bantu susutkan lemak badan.

Sebelum Saya Cerita Lebih Lanjut, Kena Tahu Dulu Punca Berat Badan Susah Turun. Sebabnya Buah Ni Ada Kaitan Dengan Masalah Susah Turun Berat Badan.

Punca utama seseorang itu susah menurunkan berat badan atau lemak badan  adalah disebabkan oleh Metabolisma Badan yang rendah.

Metabolisme badan akan mula menurun seiring peningkatan umur. Apabila usia meningkat, keanjalan otot juga merosot dan paras lemak badan meningkat.

Metabolisma ni fungsi dia menukarkan makanan yang kita makan menjadi tenaga (rajah 1). Setiap orang kadar metabolisma dalam badan berbeza-beza

Proses Metabolisma (rajah.1)
Perbezaan Metabolisma

Pernah tak korang jumpa orang macam ni.

1.Orang yang makan banyak tapi berat tak naik-naik & perut tak buncit  (Metabolisma A)

2.Orang yang makan sikit tapi berat badan susah turun malah makin naik (Metabolisma B)

Ni lah punca ada orang makan banyak tapi tak gemuk-gemuk. Sebab metabolisma badan dia tinggi

Makanan yang dia makan bertukar menjadi tenaga, dia tak gemuk atau buncit sebab lemak yang terhasil kurang sebab dah dibakar jadi tenaga.

So, nak turunkan berat badan dan lemak, perkara utama sekali yang perlu kita buat adalah…

FIRST..Naikan metabolisma badan.

Sebab apa saya kata macam tu?

Sebab selagi Metabolisma kita rendah diet la macam mana pon, berat kita memang takkan turun macam apa yang terjadi kat saya dulu. Ada yang turun sikit naik cepat sebab metabolisma rendah.

Tapi soalnya macam mana nak naikkan Metabolisma ni?

Inilah spesis buah yang saya sebutkan tadi. Spesis mangga yang saya jumpa kajiannya di internet dan paling berkesan untuk naikkan Metabolisma.

Ektrak mangga afrika
Mangga Afrika Yang Dijadikan Ektrak

Korang pernah nampak tak buah mangga ni?

Haa.. Buah ni kalau korang nak tahu namanya buah Mangga Afrika( Irvingia Gabonensis ).

Kajian daripada Universiti Of Cameroon telah mengesahkan bahawa mangga afrika mampu untuk membantu menurunkan berat badan.

Ini kajian yang di buat oleh Universiti tersebut.

Terjemahan: Mangga Afrika (Irvingia Gabonesis), menurunkan berat badan & meningkatkan metabolisma.

Hasil kajiannya..

Dalam kajian ini 50 orang dewasa diminta untuk makan buah mangga afrika berturut-turut selama 10 minggu.

Ini apa yang berlaku kepada mereka..

Berat awal =97.9kg

Total berat yang turun dalam masa 10 minggu ni adalah = 12.8kg boleh tengok jadual di bawah.

Tapi masalahnya sekarang kat mana nak dapat buah mangga afrika di Malaysia??

Sebab kalau order dari oversea takut lain yang sampai..

Saya cari selidik lebih lanjut pasal mangga afrika di Malaysia melalui Google ..dan.. ha..!

Saya jumpa video rakaman berita di TV3 tentang 1 produk syarikat tempatan yang import buah mangga afrika ni dari oversea.

*Sedutan live di Buletin Utama

Syarikat ni yang import dan proses buah mangga afrika di Malaysia secara sah.

Yang Bestnya:

1.Syarikat ni dah hasilkan formula buah Mangga Afrika dan proses buah dengan sukatan dose yang betul oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. So..tak perlu nak makan mentah sebab rasa asli dia masam . yang dah proses ni hanya di ambil ektrak zat sahaja jadi dah tak masam.

2.Syarikat ni juga dah adun sekali dengan bahan-bahan lain yang memang sangat membantu untuk menurunkan berat badan seperti lemon, asam keping(Garcinia Cambogia) yang bantu Detox Badan,Lawaskan Pembuangan dan kawal selera makan.

Formula ini dinamakan LEMONTAB.

Rupa bentuk lemontab Asli tanpa sebarang kimia atau pewarna tambahan.

Pada awalnya saya takut juga nak cuba LEMONTAB. Takut ada side effect atau ganggu buah pinggang yang merbahayakan saya. Sekarang banyak produk dipasaran jadi saya perlu berhati-hati.

Tapi 3 perkara ni buat saya yakin nak cuba lemontab..

1. Lemontab mendapat kelulusan (Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan) dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia.

2. Lemontab disahkan halal oleh JAKIM

3. Banyak testimoni terkumpul yang nyatakan keberkesanan lemontab.

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
******

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
******

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
******

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
******

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
******

Ni testimonial perut susut yang staf bagi dekat akak. lemontab tambah dengan lotion lemon memang sangat membantu korang.

Ini ringkasan apa yang berlaku kepada saya selama sebulan mengamalkan lemontab dengan penjagaan makan yang seimbang.

(setiap hari saya ambil 1 biji  tengahari dan 1 biji lagi malam 30 minit sebelum makan)

1 minggu pertama pengambilan.

Pertama kali rasa dia sedap. Tak ralat nak kunyah sebab rasa dia masam manis lemon.

Seminggu awal ni belum ada apa tanda lagi. Lojik lah kan bukan magic terus turun berat.

Minggu ke 2 saya rasa 3 perubahan  ni.

1.Mudah membuang (lawas) bukan cirit-birit

Setiap pagi mesti membuang

Perut selesa

Tak berangin (bloated)

Tak sembelit

Mungkin sebab lemon dia bantu detoxkan badan kan?

2.Rasa ringan badan

Bila mudah membuang, badan rasa ringan dan cergas.

Nak buat kerja rumah, nak bergerak pun tak rasa lemau dah.

3.Badan rasa bertenaga

Ingat lagi pasal orang yang metabolisma tinggi?

Bila metabolisma tinggi, makanan bertukar menjadi tenaga.

So herba lemontab ni, buat saya bertenaga nak buat kerja-kerja kemas rumah,jaga anak,pergi kerja dan lain-lain.

Selepas 3 minggu, saya sangat teruja.

Berat saya dah mula turun lepas habis makan sebotol lemontab turun 3 kg. Dulu nak turun punya liat. Paling seronok perut makin kempis, rasa beza bila pakai baju seluar yang sama dulu dah longar di bahagian perut. Maunya tak best..kes perut ni lah yang mak mertua tegur awal-awal dulukan.

Yang seronoknya, suami pun dah perasan perubahan saya. Dia puji nampak perut dan badan makin susut. Kawan-kawan pejabat pun tegur perubahan badan saya. Boleh dah capai angan-angan nak bergaya macam sebelum kawin dulu sebab baju 2 tahun lepas dah muat balik.

Syukur sangat dengan lemontab ni. Dulu rasa rugi nak beli takut tak menjadi. Rupanya betulah testimoni-testimoni yang staff bagi tu.

Suami pula yang teringin sama nak amalkan. Sebab dia buncit..huhuhu.. Nanti nak belikan sekali untuk dia.

Jadi itulah kisah saya dengan lemontab ni. Macam mana dari sebiji buah dapat bantu saya kenal lemontab dan kuruskan badan saya dengan naikan metabolisma badan. 

“Azie, berapa set patut saya ambil?”

Saya sarankan mula set sekotak dulu dalam tu ada dua botol. Sebab dah cuba macam-macam sebelum ni kan.

Macam saya, 2 minggu awal tu belum turun lagi.(tapi badan dah lawas, ringan badan & bertenaga)

Minggu ke-3 baru start turun.

3 minggu ni macam lama. Tapi nak dibandingkan sebelum ni bertahun cuba macam-macam,tapi tak kurus-kurus tak kempis, 3 minggu ni kejap ja.

Kalau korang nak lagi best ambil dengan set Leceen sebab dia bantu korang punya penghadaman jadi lebih baik.

 

Bila pembuangan dah makin cantik masa tulah kurangnya sisa perkumuhan jadi perut lebih ringan, lemak-lemak makin berkurang sebab kurangnya lemak terhasil dan berat badan akan mula menurun. Jangan ambil remeh kepentingan lawas untuk bantu korang kurang berat badan. Target 2x sehari pagi dan malam.

Memang betul puas hati bila Kak Azie cuba sendiri .Kak Azie tak ada masalah buang air besar tapi bila kak azie makan leceen ni pagi-pagi Kak Azie buang lebih baik dan mudah membuang serta badan rasa ringan.

“Kak Azie, kat mana saya nak beli lemontab ni? ”

Saya tak jual lemontab ni. Tapi kalau korang serius nak cuba, saya dah deal dengan staff lemontab di HQ number dia yang sama masa saya jumpa di Google dulu.

Saya memang sangat rekemen lemontab ni sebab:

1.Saya dah turun berat banyak dengan lemontab ni. Saya dah boleh shoping baju-baju kesukaan saya.

2. Nak bergaya pun seronok sebab lemak-lemak gelebeh dah tak da. Kalau dulu bila duduk mesti lemak diperut berlipat.

Lagi satu kak azie nak pesan jangan memandang remeh apabila memiliki perut buncit sebaliknya, ia perlu dielakkan. Ini sebab menurut  pakar pemakanan Dr Irene Isa, individu berperut buncit berisiko mendapat sakit jantung, strok, beberapa jenis kanser dan diabetes disebabkan lemak viseral yang tinggi di kawasan perut. “Semakin tinggi jumlah lemak viseral ini, semakin buncitlah seseorang itu,” katanya.

Contoh Lemak Viseral
Ok last pesanan kak azie, korang betul-betul serius nak HQ bantu boleh klik kod promo yang kak azie bagi di bawah. Usaha dan tawakal ya. Dari apa yang kak azie nampak HQ lemontab dah bagi yang terbaik kepada customer dari segi kualiti produk dan guide selepas pembelian. korang sahaja perlu mulakan.

Ok, macam mana nak dapatkan lemontab ni?

Disebabkan korang dah baca blog kak azie ni sampai habis, syarikat ada sertakan kredit diskaun untuk bantu korang kuruskan badan dengan penjimatan yang berbaloi:

💓PAKEJ ISTIMEWA DARI HQ!!💓

💴 DISKAUN + PAKEJ COMBO SET

Untuk korang akan dapat packaging baru warna putih taw,saya beli masa tu warna hitam. kali kedua beli baru dapat yang latest🥰

Kak Azie dapat info terbaru untuk 2021 Hq tambah pakej baru dalam Lemontab untuk bantu luar dan dalam. kak Azie tengok memang kena dan sesuai untuk kita yang masalah lemak banyak ni. Ni detaill kak azie dapat dari Hq dengan manfaat produk yang di ganding bersama lemontab

Fungsi utama V Shape adalah membantu mengurangkan lemak di kawasan bawah dagu. Amalan menyapu V Shape di Bawah Dagu dapat bantu mengurangkan Dauble Chin korang.

LOOK-V SHAPE FACE

Tapi Nak Dapatkan Tawaran Kena Cepat Tau Sebab Dia

Ada Tamat Tempoh

Tawaran Ni HQ Hadkan Untuk

250 Orang Terawal Sahaja sebab murah dari biasa.

Tawaran Ni HQ TamatKan Pada:

29-DISEMBER-2020

JAM 10 MALAM!!

Korang serius nak dapatkan semua tawaran ni..???

Klik Kod Whatsapp Di Bawah Ni Untuk Claim Diskaun HQ ya.

Kak Azie nak ambil perhatian semua sebelum Klik Kod promo. Berumur 18 tahun kebawah dan belum bekerja minta kebenaran mak ayah sebelum klik ya. Untuk memudahkan Staff membantu Nanti. Terima Kasih.

**** Ps: butang diatas ini adalah sambungan ke whatsapp staff lemontab. Diorang bagi kod ni sebab Akak sharing kisah Kak Azie dengan Lemontab. Nak repeat nanti ade offer untuk pelanggan tetap ye macam kak azie dapat sekarang.

**** Pss: Nak Offer tapi tak sempat payment ? korang cakap je nak booking deposit..staff boleh booking dulu untuk korang. diorang memang mesra pelanggan. Lagi cepat korang dapat lemontab lagi cepat korang dapat hasil nanti.Insyallah

Update terkini..

Syarikat lemontab dah semakin Viral Di Tv3 Dan Tv Alhijrah. Tahun 2019 dan 2020 diorang dah mula kembangkan Pengiklanan Ke Tv Dan Billboard sepanjang Higway Utara Selatan untuk korang yang ada masalah berat badan lebih kenal lemontab ni.

SIARAN WHI TV3
SIARAN TV ALHIJRAH
SEMPAT AMBIL MASA DALAM PERJALANAN KE KUALA LUMPUR

Untuk info lanjut dan tempahan segera tekan butang Whatsapp diatas. Staff syarikat Lemontab akan bantu korang.