AA CIKGU MILAH UK

AKAK DAH USAHA MACAM-MACAM USAHA NAK KURUS.

TERMASUK AMALKAN DIET INTERMITTENT FASTING,NAMUN HASILNYA KURANG MENJADI. HINGGALAH AKAK JUMPA PUNCA MASALAH BERAT SUSAH TURUN.

petuasihatbadan cara kurus kak milah

(Untuk Korang Yang Amalkan DIET KETO, ATKINS & lain-lain Pun Sangat Berguna Info Ni Untuk Bantu Kurus)

AKAK AKAN KONGSIKAN PENGALAMAN KURUSKAN BADAN & KENAPA BERAT SUSAH TURUN SERTA AMALAN BERJAYA KURUSKAN BADAN.

Nama panggilan akak Milah, akak menetap di Sarawak sebagai Guru. Akak dah lama usaha untuk turunkan berat. Pelbagai kaedah akak dah cuba.

Akak ada darah tinggi dan akak mesti kurangkan berat badan. Akak stress tiap kali pergi dokter. Mesti dokter tegur berat akak dulu. Kenapa berat tak turun-turun lagi sebab akan ganggu kesihatan. Akak ade ambil ubat dan folowup dengan dokter tu asyik jumpa dokter.

Akak bengang betul sebab akak dah macam-macam usaha nak turun berat tapi tak berjaya. Umur dah senja mungkin faktor usia liat nak turun berat ni. Berat akak 72.4kg dan tinggi akak 154 cm sahaja. Berat akak tak balance ni yang buat badan nampak tak cantik & tak selesa nak bawa badan.

Pelbagai produk dah cuba, buat diet viral macam If diet dan puasa qada pun habis, yang puasa sunat lagi lah tak terkira. Bersenam pun akak ada buat juga. Akak mula serius nak turun dari tahun 2002 lagi. Bayang kan dan berapa belas tahun masih tak menjadi.

PERNAH AMAL MINUMAN KOKO KURUS TANPA SEMAK KKM

Salah akak termakan dengan kata-kata jurujual serbuk minuman koko boleh kuruskan badan. Akak di yakinkan dengan flyer-flyer diorang dan akak mencubanya. Akak minum selama 15 hari,keputusan memang laju tapi akak hampir rosakan jantung akak. Akak bernasib baik akak dapat tahu awal dari viral tetang produk tersebut yang dicampur bahan terlarang.

DIET INTERMITTENT FASTING KURANG MENJADI

Diet ni akak folow dari viral Lisa Surihani. akak pun buat lah bacaan dan menu-menu yang orang ramai gunakan waktu-waktu yang perlu makan dan puasa. akak perlu puasa 16 jam dan makan 8 jam berikutnya sahaja. Akak Amalkan hampir sebulan dan akak mula timbang semula berat badan akak. Alangkah kecewa berat akak hanya turun 100 g sahaja. resah pikir nak turun berat ni macam mana.

Niat akak nak turun bukan lah untuk cantik memang tak akan. Tapi untuk kesihatan yang utama. Akak iktiar je demi kesihatan,tapi kalau turun badan dan kembali cantik tu bonus lah.

DAH JUMPA PUNCA MASALAH BERAT SUSAH TURUN

Dipendekan cerita, Satu hari tu, akak terbaca di google kisah kak azie yang sebelum ini susah turunkan berat badan. Akhirnya berjaya dengan produk syarikat ni. Kak azie ada kongsi maklumat syarikat dalam penulisan dia, akak terus hubungi syarikat tu.

Akak diberitahu punca utama kenapa seseorang tu susah nak turun berat disebabkan masalah metabolisma badan yang rendah. Fungsi metabolisma badan ni untuk menukarkan makanan dari lemak menjadi tenaga. Apabila metabolisma menurun, proses tu menjadi lemah dan peningkatan lemak meningkat.

Metabolisma badan akan mula menurun seiring peningkatan umur. Apabila usia meningkat, keanjalan otot juga merosot dan paras lemak badan meningkat.

Akak tak nak terus percaya dengan jurujual pasal metabolisma ni jadi Akak sendiri cari mengenai metabolisma dan memang ada penulisan tentang metabolisma badan yang dikarang oleh dua orang Proffesor dari luar negara. Nak lagi yakin so akak pun search nama Proffesor ni memang ada kewujudan mereka.

Buku yang di karang oleh Prof. Erik Paulev & Prof. Gustavo Zubeita
Chapter metabolisma dalam buku penulisan mereka
Kata Prof Gustavo dari cebisan penulisan ni, lelaki dan perempuan mengalami penurunan METABOLISMA dalam hidup bila usia semakin meningkat. Cuma bagi perempuan, penurunan metabolisma berlaku lebih mendadak berbanding lelaki.
Ini latar belakang Prof Gutstavo yang akak ambil dari sumber ResearchGate
Proses Metabolisma (rajah.1)
Ni lah contoh masalah lemak-lemak pada badan akak.
Perbezaan Metabolisma A & B

Akak diberitahu oleh Staff, akan ada 2 jenis orang ni dan memang akak perasan pasal ni:

Orang yang makan banyak tapi berat mantain dengan Orang yang makan sikit tapi berat badan susah turun malah makin naik.Ni lah punca ada orang makan banyak tapi tak gemuk-gemuk. Sebab metabolisma badan dia tinggi.Makanan yang dia makan bertukar menjadi tenaga, dia tak gemuk sebab lemak yang terhasil kurang sebab dah dibakar jadi tenaga.

Inilah Spesis mangga yang akak jumpa kajiannya di internet dan ada blogger lain yang share juga. akak dah buat bacaan lebih detail dan akak yakin ini lah yang paling berkesan untuk naikkan Metabolisma. Biji dia yang dijadikan ektrak sebagai bahan naikan metabolisma.

namanya buah Mangga Afrika( Irvingia Gabonensis ).
Ni akak ambil di website yang nyatakan Mangga Afrika (Irvingia Gabonesis), menurunkan berat badan & meningkatkan METABOLISMA.

Korang tak perlu nak pening cari mangga afrika ni sebab SYARIKAT yang bantu kurus tu dah rumuskan sekali dalam ubat diorang.

SYARIKAT ni dah import dan proses extrak biji mangga afrika ni untuk hasilkan formula dengan sukatan dose yang betul oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. So..tak perlu nak makan mentah sebab rasa asli dia masam . yang dah proses ni hanya di ambil ektrak zat sahaja jadi dah tak masam.

Syarikat ni juga dah formulakan sekali dengan bahan-bahan lain yang memang sangat membantu untuk menurunkan berat badan seperti lemon, asam keping(Garcinia Cambogia) yang bantu Detox Badan,Lawaskan Pembuangan dan kawal selera makan.

Ni akak kenalkan nama ubat ni MRZ LEMONTAB PLUS ya. Dari info kak dapat dah 5 tahun dalam pasaran. tu gambar botol dan tablet di bawah.

Rupa bentuk lemontab Asli tanpa sebarang kimia atau pewarna tambahan.

Korang dah tak perlu risau kesan sampingan, ganggu buah pinggang ke jantung atau kesan-kesan merbahaya yang lain sebab maklumat di bawah ni sangat meyakinkan akak ianya selamat.

Ni yang staf lemontab bagi dekat wasap. Akak ambil letak sini untuk sharing dengan korang. Ada sijil kkm,halal,iklan-iklan lemontab di tv billboard dan testimonial.

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
Disclaimer: Result May Vary From Person To Person

Akak tengok YOUTUBE juga pasal lemontab ni.Macam video dari Puan Liza ni bekerja sebagai juruteknologi makmal perubatan, pun ambil lemontab.So memang selamat sebab orang di sektor kesihatan pun ambil lemontab.

Untuk makluman Syarikat ni juga bagi Coaching percuma .Kesan Lemontab dan Coaching sangat bagi kesan berganda. Korang dapat 2 Manfaat Iaitu Produk Dan Servis.

Testimoni ni semua Kak Milah kumpul dari group dan dari Ezi Fereena.

(sebelum makan lemontab ezi minta akak semak kesan-kesan ni dengan badan akak.

Ukur inci dan berat badan sebelum konsume lemontab. Semak kesan seawal 1 minggu dan hari ke 30.
  • Inci lengan, perut, peha makin susut
  • Timbang berat badan makin trun
  • Rasa ringan badan
  • Pembuangan Lawas lebih baik tanpa cirit birit
  • Bertenaga
  • Berpeluh
  • Rasa [email protected] makan dah kurang

Setiap hari akak ambil 1 biji  tengahari dan 1 biji lagi malam 30 minit sebelum makan

Ini ringkasan apa yang berlaku kepada Akak selama sebulan mengamalkan lemontab dengan penjagaan makan yang seimbang.(diet if akak dah jarang buat taw). Kesan-kesan ni ada orang dapat beza-beza ikut badan.

1 minggu pertama pengambilan.

Pertama kali rasa dia sedap. Tak ralat nak kunyah sebab rasa dia masam manis lemon.

Seminggu awal ni belum ada apa tanda lagi. Lojik lah kan bukan magic terus turun berat.

Macam kak, lepas 2 minggu badan rasa ringan dan bertenaga dulu. nak buat kerja pun enjoy tak lemah dah badan. kemudian baru rasa lawas lebih baik masa membuang. Sikit pun tak da cirit birit taw.. serius best detox badan dengan lemontab dah tak berangin badan.

Selepas 4 minggu, akak sangat teruja.

Dari 72.4 kg ke 67 kg. Sekarang akak dah boleh pakai baju yang tak muat dulu. Ceeehhhh..Bangga tau. Nampak memang tak turun banyak, tapi lemak yang menyusut tu dah mampu muat baju kain akak. Akak Makan macam biasa, akak tak bersenam sebab tak da masa. Tapi minum banyak air kosong dan makan buah, kontrol kuantiti makanan.Tidur akak memang selalu lewat.Sebab banyak kerja key in data malam-malam.

Akak nak pesan juga nak turun berat tiada jalan pintas yang cepat ya. Tapi lemontab ni sangat membantu untuk kita susutkan lemak secara semula jadi mengikut sistem badan dengan naikan metabolisma badan. Bukan dengan cara desak badan cirit birit sebab nak kurus cepat.

Akak malu nak tunjuk gambar badan gemuk yang dulu. Suami yag mula-mula  tegur. Alangkah bahagianya tau,badan dah rasa ringan dapat lebih aktif. Sebab tu, bila kita selim boleh buat apa kita suka.Tapi bila dah berumur dan gemuk lagi hadui, tau-tau lah sendiri bayangkan comelnya macam mana.Kawan-kawan bising tau macam mana akak susut. Tapi akak tak da cakap apa-apa sebab diaorg tak percaya dengan produk.

Syukur jumpa yang betul. Walaupun dah jarang buat Diet If akak dapat turun dengan cantik. Ke tandas hari-hari memang teratur.Setelah sekian lama mencari.Terima kasih yang tak terhingga kepada konsultan akak, Ezi Fereena.

PERBUALAN AKAK DENGAN EZI PERKONGSIAN UNTUK KORANG

Ni masa mula-mula kak milah mesej Ezi,Akak ada Kencing Manis dan Darah Tinggi

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person

Masa ni selepas akak dah dapat result yang akak nak

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person

Ni lah sikit-sikit perbualan akak dengan ezi..alhamdulilah akak dah berjaya turun.Suami sendiri pula tegur.hihi

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person

Ezi minta Izin nak buat Video Feedback Akak Macam di Youtube tadi .Akak Malu..just share di wasap dengan blog ni jer.

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person

Akak sarankan mula sekotak dulu dalam tu ada dua botol.

Macam Akak, 2 minggu awal tu belum turun lagi.(tapi badan dah lawas, ringan badan & bertenaga)

Minggu ke-4 baru start turun.

4 minggu ni tak lama mana pun nak dibandingkan sebelum ni bertahun cuba macam-macam,tapi tak kurus-kurus. Lagi 1 tanam kan dalam minda bahawa kurus dalam masa 4 minggu ni adalah secara selamat dan sihat serta tak memudaratkan badan. Lebih baik dari nak desak turun berat secara paksa yang tak baik untuk badan.

Kalau korang nak lagi best ambil dengan set Leceen sebab dia bantu korang punya penghadaman jadi lebih baik.

Bila pembuangan dah makin cantik masa tulah kurangnya sisa perkumuhan jadi perut lebih ringan, lemak-lemak makin berkurang sebab kurangnya lemak terhasil dan berat badan akan mula menurun. Jangan ambil remeh kepentingan lawas untuk bantu korang kurang berat badan. Target 2x sehari pagi dan malam.

Memang betul puas hati bila Kak Milah cuba sendiri .Kak Milah tak ada masalah buang air besar tapi bila kak milah makan leceen ni pagi-pagi Kak Milah buang lebih baik dan mudah membuang serta badan rasa ringan.

Akak memang sangat syorkan lemontab ni sebab akak dah turun berat banyak dengan lemontab ni. Akak dah boleh shoping baju-baju kesukaan akak.Nak bergaya pun seronok sebab lemak-lemak gelebeh dah tak da. Kalau dulu bila duduk mesti lemak diperut berlipat.

Ok last pesanan Kak Milah, korang betul-betul serius nak HQ bantu boleh klik BUTANG WASAP yang akak bagi di bawah. Usaha dan tawakal ya. Dari apa yang Kak Milah nampak HQ lemontab dah bagi yang terbaik kepada customer dari segi kualiti produk dan guide selepas pembelian. korang sahaja perlu mulakan.

Syarikat LEMONTAB ada sertakan kredit diskaun pakej set untuk bantu korang kuruskan badan dengan penjimatan yang berbaloi.

Akak dapat info terbaru untuk 2021 Hq tambah pakej baru dalam Lemontab untuk bantu luar dan dalam. Kak Milah tengok memang kena dan sesuai untuk kita yang masalah lemak banyak ni. Ni detaill kak Milah bagi dengan manfaat produk yang di ganding bersama lemontab. Kak Milah pun dah cuba ambil pakej baru ni.

LOOK-V SHAPE FACE

Fungsi utama V Shape adalah membantu mengurangkan lemak di kawasan bawah dagu. Amalan menyapu V Shape di Bawah Dagu dapat bantu mengurangkan Dauble Chin korang.

LEMON LOTION

Fungsi utama Lemon Lotion Adalah Bantu Hidrat Lemak di Lapisan Kulit korang. Sapu di Bahagian Perut,Lengan,peha dan Lain-lain. Korang akan rasa keseronokan kesan dari lotion lemon yang tidak bagi kesan pedas pada kulit. Rasa Sejuk dan Nyaman Dapat bagi Kesan Releks pada tubuh badan korang. 

Untuk 150 orang terawal order full pakej ada Free Bengkung dan Botol Air.


Nilah botol air dan bengkung yang korang dapat bila order pakej lengkap.Cantikkan kotak dia. kemas dan eksklusif gitu.hihi…Ni gambar yang akak ambil sendiri masa barang sampai.

Korang serius nak kurus, tekan pada link whatsapp dibawah untuk claim diskaun Pakej HQ ya.Kod yang Keluar masa click butang whatsapp tu jangan padam. Sebab tu kod promo yang hq bagi pada kak milah untuk korang layak claim offer.

Akak buat link senang untuk korang wasap ezi terus tak perlu nak save number dulu.tekan link bawah ni ya.

http://whatsapp.my/601160798943.

http://whatsapp.my/601160798943.

http://whatsapp.my/601160798943.

Kepada yang serius nak Kurus atau ada masalah-masalah lemak gelebeh,perut buncit. Akak dah share link wasap staff  nama Ezi untuk yang nak usaha macam akak. 

Semoga korang dapat berjaya macam akak.Aamiin….