KORANG DAH IKHTIAR MACAM-MACAM CARA NAK KURUSKAN BADAN TAPI GAGAL ?

AKAK KONGSIKAN PENGALAMAN BERJAYA KURUSKAN BADAN.

Nama panggilan akak Milah, akak menetap di Sarawak sebagai Guru. Umur akak 52 tahun. Akak dah lama usaha untuk turunkan berat. Pelbagai kaedah akak dah cuba.

Akak ada darah tinggi dan akak mesti kurangkan berat badan. Akak stress tiap kali pergi dokter. Mesti dokter tegur berat akak dulu. Kenapa berat tak turun-turun lagi sebab akan ganggu kesihatan. Akak ade ambil ubat dan folowup dengan dokter tu asyik jumpa dokter.

Akak bengang betul sebab akak dah macam-macam usaha nak turun berat tapi tak berjaya. Umur dah 52 tahun mungkin faktor usia liat nak turun berat ni.

Pelbagai produk dah cuba, buat diet viral macam If diet dan puasa qada pun habis, yang puasa sunat lagi lah tak terkira. Bersenam pun akak ada buat juga. Akak mula serius nak turun dari tahun 2002 lagi. Bayang kan dan berapa belas tahun masih tak menjadi.

Niat akak nak turun bukan lah untuk cantik memang tak akan. Tapi untuk kesihatan yang utama. Akak iktiar je demi kesihatan,tapi kalau turun badan dan kembali cantik tu bonus lah.

Dipendekan cerita, Satu hari tu, akak terbaca di google kisah kak azie yang sebelum ini susah turunkan berat badan. Akhirnya berjaya dengan satu produk syarikat ni. Kak azie ada kongsi maklumat syarikat dalam penulisan dia, akak terus hubungi syarikat tu.
.
Akak diberitahu punca utama kenapa seseorang tu susah nak turun berat disebabkan masalah metabolisma badan yang rendah. Fungsi metabolisma badan ni untuk menukarkan makanan dari lemak menjadi tenaga. Apabila metabolisma menurun, proses tu menjadi lemah dan peningkatan lemak meningkat.
.

Metabolisma badan akan mula menurun seiring peningkatan umur. Apabila usia meningkat, keanjalan otot juga merosot dan paras lemak badan meningkat.

Akak tak nak terus percaya dengan jurujual pasal metabolisma ni jadi Akak sendiri cari mengenai metabolisma dan memang ada penulisan tentang metabolisma badan yang dikarang oleh dua orang Proffesor ni. Nak lagi yakin so akak pun search nama Proffesor ni memang ada kewujudan mereka.

Buku yang di karang oleh Prof. Erik Paulev & Prof. Gustavo Zubeita
Chapter metabolisma dalam buku penulisan mereka
Menurut Prof Gustavo, lelaki dan perempuan mengalami penurunan METABOLISMA dalam hidup bila usia semakin meningkat. Cuma bagi perempuan, penurunan metabolisma berlaku lebih mendadak berbanding lelaki.
Ini latar belakang Prof Gutstavo yang akak ambil dari sumber ResearchGate
Proses Metabolisma (rajah.1)
Ni lah contoh masalah lemak-lemak pada badan akak.
Perbezaan Metabolisma

Patut lah akak selalu perasan 2 jenis orang ni

1.Orang yang makan banyak tapi berat tak naik-naik 

2.Orang yang makan sikit tapi berat badan susah turun malah makin naik

Ni lah punca ada orang makan banyak tapi tak gemuk-gemuk. Sebab metabolisma badan dia tinggi

Makanan yang dia makan bertukar menjadi tenaga, dia tak gemuk sebab lemak yang terhasil kurang sebab dah dibakar jadi tenaga.

So, nak turunkan berat badan, perkara utama sekali yang perlu kita buat adalah

Naikan metabolisma badan.

Tapi macam mana nak naikkan Metabolisma ni?

Inilah Spesis mangga yang akak jumpa kajiannya di internet dan paling berkesan untuk naikkan Metabolisma. Biji dia yang dijadikan extract sebagai bahan naikan metabolisma.

 

Korang pernah nampak tak buah mangga ni?

Haa.. Buah ni kalau korang nak tahu namanya buah Mangga Afrika( Irvingia Gabonensis ).

Terjemahan: Mangga Afrika (Irvingia Gabonesis), menurunkan berat badan & meningkatkan

Tapi masalahnya sekarang kat mana nak dapat buah mangga afrika di Malaysia??

Sebab kalau order dari oversea takut lain yang sampai..

Berita baiknya akak tak perlu nak pening cari mangga affrika ni sebab syarikat yang bantu kurus tu dah rumuskan sekali dalam ubat diorang.

Syarikat ni yang import dan proses buah mangga afrika di Malaysia secara sah.

Yang lagi special:

1.Syarikat ni dah hasilkan formula buah Mangga Afrika dan proses buah dengan sukatan dose yang betul oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. So..tak perlu nak makan mentah sebab rasa asli dia masam . yang dah proses ni hanya di ambil ektrak zat sahaja jadi dah tak masam.

2.Syarikat ni juga dah adun sekali dengan bahan-bahan lain yang memang sangat membantu untuk menurunkan berat badan seperti lemon, asam keping(Garcinia Cambogia) yang bantu Detox Badan,Lawaskan Pembuangan dan kawal selera makan.

Formula ini dinamakan LEMONTAB.

Rupa bentuk lemontab Asli tanpa sebarang kimia atau pewarna tambahan.

Pada awalnya akak takut juga nak cuba LEMONTAB. Takut ada side effect atau ganggu buah pinggang yang merbahayakan akak. Sekarang banyak produk dipasaran jadi akak perlu berhati-hati.

Tapi 3 perkara ni buat akak yakin nak cuba lemontab..

1. Lemontab mendapat kelulusan (Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan) dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia.

2. Lemontab disahkan halal oleh JAKIM

3. Banyak testimoni terkumpul yang nyatakan keberkesanan lemontab.

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
******

Untuk makluman Syarikat ni juga bagi Coaching percuma .Kesan Lemontab dan Coaching sangat bagi kesan berganda. Korang dapat 2 Manfaat Iaitu Produk Dan Servis.

Disclaimer: Result May Vary From Person To Person
******

Testimoni ni semua kak milah kumpul dari group dan dari Ezi Fereena.

Ini ringkasan apa yang berlaku kepada Akak selama sebulan mengamalkan lemontab dengan penjagaan makan yang seimbang.

(setiap hari akak ambil 1 biji  tengahari dan 1 biji lagi malam 30 minit sebelum makan)

1 minggu pertama pengambilan.

Pertama kali rasa dia sedap. Tak ralat nak kunyah sebab rasa dia masam manis lemon.

Seminggu awal ni belum ada apa tanda lagi. Lojik lah kan bukan magic terus turun berat.

Minggu ke 2 saya rasa 3 perubahan  ni.

1.Mudah membuang (lawas) bukan cirit-birit

Setiap pagi mesti membuang

Perut selesa

Tak berangin (bloated)

Tak sembelit

Mungkin sebab lemon dia bantu detoxkan badan kan?

2.Rasa ringan badan

Bila mudah membuang, badan rasa ringan dan cergas.

Nak buat kerja rumah, nak bergerak pun tak rasa lemau dah.

3.Badan rasa bertenaga

Ingat lagi pasal orang yang metabolisma tinggi?

Bila metabolisma tinggi, makanan bertukar menjadi tenaga.

So herba lemontab ni, buat saya bertenaga nak buat kerja-kerja kemas rumah,jaga anak,pergi kerja dan lain-lain.

Selepas 4 minggu, akak sangat teruja.

Dari 72.4 kg ke 67 kg. Sekarang akak dah boleh pakai baju yang tak muat dulu. Ceeehhhh..Bangga tau. Nampak memang tak turun banyak, tapi lemak yang menyusut tu dah mampu muat baju kain akak. Akak Makan macam biasa, akak tak bersenam sebab tak da masa. Tapi minum banyak air kosong dan makan buah, kontrol kuantiti makanan.Tidur akak memang selalu lewat.Sebab banyak kerja key in data malam-malam.

Akak nak pesan juga nak turun berat tiada jalan pintas yang cepat ya. Tapi lemontab ni sangat membantu untuk kita susutkan lemak secara semula jadi mengikut sistem badan dengan naikan metabolisma badan. Bukan dengan cara desak badan cirit birit sebab nak kurus cepat.

Akak malu nak tunjuk gambar badan gemuk yang dulu. Suami yag mula-mula  tegur. Alangkah bahagianya tau,badan dah rasa ringan dapat lebih aktif. Sebab tu, bila kita selim boleh buat apa kita suka.Tapi bila dah berumur dan gemuk lagi hadui, tau-tau lah sendiri bayangkan comelnya macam mana.Kawan-kawan bising tau macam mana akak susut. Tapi akak tak da cakap apa-apa sebab diaorg tak percaya dengan produk. Maaf lah akak tak boleh siarkan gambar akak disini. Nak tengok nanti akak ade bagi pada konsultan akak boleh minta dengan dia ya.

Syukur jumpa yang betul. Ke tandas hari-hari memang teratur.Setelah sekian lama mencari.Terima kasih yang tak terhingga kepada konsultan akak, Ezi Fereena.

“Kak Milah, berapa set patut saya ambil?”

Akak sarankan mula sekotak dulu dalam tu ada dua botol.

Macam Akak, 2 minggu awal tu belum turun lagi.(tapi badan dah lawas, ringan badan & bertenaga)

Minggu ke-4 baru start turun.

4 minggu ni macam lama. Tapi nak dibandingkan sebelum ni bertahun cuba macam-macam,tapi tak kurus-kurus, 4 mingu ni kejap ja. Lagi 1 tanam kan dalam minda bahawa kurus dalam masa 4 minggu ni adalah secara selamat dan sihat serta tak memudaratkan badan. Lebih baik dari nak desak turun berat secara paksa yang tak baik untuk badan.

Kalau korang nak lagi best ambil dengan set Leceen sebab dia bantu korang punya penghadaman jadi lebih baik.

 

Bila pembuangan dah makin cantik masa tulah kurangnya sisa perkumuhan jadi perut lebih ringan, lemak-lemak makin berkurang sebab kurangnya lemak terhasil dan berat badan akan mula menurun. Jangan ambil remeh kepentingan lawas untuk bantu korang kurang berat badan. Target 2x sehari pagi dan malam.

Memang betul puas hati bila Kak Milah cuba sendiri .Kak Milah tak ada masalah buang air besar tapi bila kak milah makan leceen ni pagi-pagi Kak Milah buang lebih baik dan mudah membuang serta badan rasa ringan.

“Kak Milah, Akak jual ke lemontab ni? Nak Order Macam Mana? ”

Maaf..Bukan akak jual lemontab ni dan akak tak dapat sebarang untung pun. Hanya kongsi hasil yang akak dapat. Tapi kalau korang serius nak cuba, akak dah deal dengan Ezi staff lemontab di HQ number dia yang sama masa akak jumpa di Blog kak Azie dulu.

Akak memang sangat rekemen lemontab ni sebab:

1.Akak dah turun berat banyak dengan lemontab ni. Akak dah boleh shoping baju-baju kesukaan akak.

2. Nak bergaya pun seronok sebab lemak-lemak gelebeh dah tak da. Kalau dulu bila duduk mesti lemak diperut berlipat.

Ok last pesanan Kak Milah, korang betul-betul serius nak HQ bantu boleh klik kod promo yang akak bagi di bawah. Usaha dan tawakal ya. Dari apa yang Kak Milah nampak HQ lemontab dah bagi yang terbaik kepada customer dari segi kualiti produk dan guide selepas pembelian. korang sahaja perlu mulakan.

Ok, macam mana nak dapatkan lemontab ni?

Disebabkan korang dah baca blog kak Milah ni sampai habis, syarikat ada sertakan kredit diskaun pakej set untuk bantu korang kuruskan badan dengan penjimatan yang berbaloi: 

Akak dapat info terbaru untuk 2021 Hq tambah pakej baru dalam Lemontab untuk bantu luar dan dalam. Kak Milah tengok memang kena dan sesuai untuk kita yang masalah lemak banyak ni. Ni detaill kak Milah dapat dari Ezi dengan manfaat produk yang di ganding bersama lemontab.

LOOK-V SHAPE FACE

Fungsi utama V Shape adalah membantu mengurangkan lemak di kawasan bawah dagu. Amalan menyapu V Shape di Bawah Dagu dapat bantu mengurangkan Dauble Chin korang.

LEMON LOTION

Fungsi utama Lemon Lotion Adalah Bantu Hidrat Lemak di Lapisan Kulit korang. Sapu di Bahagian Perut,Lengan,peha dan Lain-lain. Korang akan rasa keseronokan kesan dari lotion lemon yang tidak bagi kesan pedas pada kulit. Rasa Sejuk dan Nyaman Dapat bagi Kesan Releks pada tubuh badan korang. 

Poster-poster ni pun akak dapat dari konsultan akak, Ezi. Jadi boleh lah akak share kat sini apa yang syarikat bagi pada kita sebagai customer.

Untuk 250 orang terawal order full pakej ada Free Bengkung dan Botol Air.


Tapi Nak Dapatkan Tawaran Kena Cepat Tau Sebab Dia

Ada Tamat Tempoh

Tawaran Ni HQ Hadkan Untuk

250 Orang Terawal Sahaja sebab murah dari biasa.

Tawaran Ni HQ TamatKan Pada:

18-Januari-2021

JAM 10 MALAM!!

Korang serius nak dapatkan tawaran ni ?

Tekan pakej yang korang minat di bawah ye. yang ini syarikat dah bagi untuk korang purchase direct Hq Lemontab. Kak Milah hanya masukan Pakej dalam Blog ni supaya korang mudah membeli. 

SET SLIM BOOSTER SEBULAN

RM480 RM 270
  • 2 BOTOL LEMONTAB
  • 1 KOTAK LECEEN X 15 SACHET
  • 1 LOTION LEMON BESAR
  • 1 LOTION LOOK V
  • 1 BENGKUNG FREE SIZE
  • 1 BOTOL AIR
  • FREE COACHING
  • FREE E-BOOK KURUS
Cadangan Penggunaan:Sesuai untuk target 5 kg ke atas & ada masalah lemak berlebihan serta cantikan penghadaman

SET BASIC 1 BULAN

RM320 RM 160
  • 2 BOTOL LEMONTAB
  • FREE COACHING
  • FREE E-BOOK KURUS
Cadangan Penggunaan:Sesuai untuk target 5 kg ke bawah.

SET TRIAL 15 HARI

RM160 RM 90
  • 1 BOTOL LEMONTAB
Cadangan Penggunaan:Set ini sesuai untuk percubaan sahaja. Untuk turun berat yang cantik perlu konsisten 1 bulan ke atas. Average 1 botol lemontab 0.5kg -1.5 kg loss.

Kepada yang serius nak Kurus atau ada masalah-masalah lemak gelebeh,perut buncit. Akak dah share PAKEJ diatas untuk yang nak usaha macam akak. 

Semoga korang dapat berjaya macam akak.Aamiin….